LOCATION / SEOUL, SOUTH KOREA

PHASE / COMPLETED 2014

SIZE / 3941 

AWARDS / GRAND PRIZE, 2015 CULTURAL COMPLEX DESIGN AWARD BY FORBES KOREA 

Insa Maru will house 3 story new construction and 6 story adaptive reuse for shopping and cultural center. It is located at one block away from the main street of Insa-dong, where it forms symbolic and physical connections between Korean traditional and contemporary cultural characteristics.

We propose a building fusing with two traditional architectural archetypes: 1. open floor called ‘Maru’ for encounters, contemplations and events: 2. path plans for walking, passing and looking back. The programs of Insa Maru are organized along a path with a mix of retail and cultural programs.

5 Maru/ open floor areas with various ceiling heights and flexibility create encounters and contemplations between various users of the building – transitional spatial conditions for relax and events. The building becomes a form of public activity and a gathering point in the main street.

A continuous path connected not only 5 Maru areas from the ground floor to roof top, but also between site and city’s main street  provides a unique shopping and cultural environment, where an outdoor pedestrian-oriented shopping merges with dynamic performance and events, and public activity and traditional way to shopping co-exist. Continuous path connects two buildings through sky bridges and stretches out on the rooftop and allows people to see city view and scene on the lower level’s open floors.

Photography by Kyungsub Shin (www.shinkyungsub.com)